vip bayan

İzmir'in ilçeleri hakkında bilmeniz gerekenler

Ege’nin incisi İzmir, Türkiye’nin en modern kentlerinden biri olarak değerlendiriliyor. İzmir ilçemizi tanıyalım. Türkiyenin her karış taprağı çok güzel

Kültür Turizmi Yayın: 16 Ocak 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.01.2023 15:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Çok sayıda ilçesi olan İzmir, rahat ve eğlenceli bir tatil yapmak isteyenlerin de beklentisini fazlasıyla karşılıyor. Çünkü Türkiye’de plaj tatili dendiğinde ilk akla gelen yerlerden bazıları İzmir’e bağlı. Bu yazımızda, İzmir’in en popüler ilçelerini sizler için mercek altına aldık. İşte bu popüler ilçeler hakkında bilmeniz gerekenler.

Konak
Öncelikle Konak ilçesinin İzmir’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtelim. Kentin simgesi olan Saat Kulesi Konak’ta bulunuyor. Konak Meydanı’nda yer alan Saat Kulesi ile birlikte asırlık bir çarşı olan Kemeraltı Çarşısı da Konak’ta yer alan gezi noktalarıdır. Kemeraltı Çarşısı çok eski yıllardan bu yana alışverişin nabzının attığı bir çarşı olma özelliği taşıyor. Bu arada Borsa binası, Eski Osmanlı Bankası binası ve Tarihi Asansör de görülmesi gereken yerler listesinde mevcut. Kısacası Konak’ta bol bol gezebilirsiniz! 

Karşıyaka

Kuşkusuz kentin en popüler ilçelerinden biri de Karşıyaka’dır. İzmir’de gün batımı dendiğinde ilk akla gelen yer de Karşıyaka oluyor; çünkü sahil şeridinde çimlere uzanarak gün batımını izlemek, İzmirliler için vazgeçilmezlerden biridir. Elbette ilçenin tek özelliği bu değil. Tarihi binaları, güneşin batmasıyla birlikte hareketlenen sokakları da kente bambaşka bir atmosfer kazandırıyor. Tarihi Alaybey Hamamı, Bilim Müzesi, İletişim Müzesi, Bostanlı Açık Hava Arkeoloji Müzesi ise görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Dikili
Kent merkezine 120 km uzaklıkta bulunan ve İzmirlilerin en sık ziyaret ettiği yerlerden biri olan Dikili, muhteşem deniziyle ilgi görüyor. Özellikle çam ormanları ve antik mağaralar, Dikili’yi özel kılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği doğal güzellikleri sadece bunlardan ibaret değil. Bademli ve Denizköy’de yer alan plajları mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bu arada Bademli’de kaplıcalar ve termal sular da var.

Bergama
Bergama denince akla ilk gelen tarih oluyor. Çünkü Pergamon Antik Kenti, Bergama sınırları içerisinde bulunuyor. Yaya olarak da rahatlıkla gezebileceğiniz Bergama’da mutlaka görülmesi gereken yerler sıralamasında Akropolis, Arkeoloji Müzesi, Kırmızı Bazilika da var. Özellikle ara sokaklara girerseniz eski ahşap evlerin ve bu evlerin mimarisinin sizi kendine hayran bırakacağını söyleyebiliriz. Bergama, kent merkezine sadece 110 km uzaklıkta bulunuyor.

Çeşme
Her yıl tatilcilerin adeta akın ettiği Çeşme, kentin en güzide ilçelerinden biridir. Rüzgar sörfü ile gündeme geliyor olsa da aslında tek özelliği sadece bu etkinlik değil. Çeşme kumrusu (bir sandviç çeşidi) ve damla sakızı da Çeşme’nin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlıyor olması ise bu ilçede otel sayısının çok fazla olmasını beraberinde getiriyor. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Çeşme sakin atmosferini terk ediyor ve hareketli, kalabalık, eğlenceli bir beldeye dönüşüyor. Şehir yaşamından sıkılarak Çeşme’ye yerleşenlerin sayısının da gün geçtikçe artığını söyleyebiliriz.

Foça
Kent yaşamından tatil beldesi yaşamına geçiş yapmak isteyenlerin favorilerinden biri de Foça’dır. Özellikle eski Foça, eski bir liman kenti olmasıyla ilgi görüyor. M.Ö. 600 yılında da yerleşim yeri olarak kullanıldığına dair bulgular var. Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının dünyadaki 7 üreme bölgelerinden biri olan Foça, yaşamak için sakin bir tatil beldesi arayanların imdadına yetişiyor. Bu nedenle Foça satılık ev fiyatları çok sayıda kişi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bu fiyatlara dair fikir edinmek isteyenler ise rotasını hepsiemlak yönüne çeviriyor. Satılık ev ve kiralık ev fiyatlarına göz atmak için siz de hemen hepsiemlak.com adresini ziyaret edin, emlak işini kolayca halledin!

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
petshop